Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Google reCAPTCHA Entegrasyonu {PHP} (Örnek)

Fatih SoysalFatih Soysal

Bildiğiniz gibi Google amcanın web sitenize gelen spam saldırılarını önlemek amacıyla biz developer’lara sunmuş olduğu bir hizmeti var. Google ReCAPTCHA. Google ReCAPTCHA, web sitenizde bulunan isteklerin kötüye kullanıma karşı korunmasını sağlamak için tasarlanmıştır.

Bu yazıda size web sitenize nasıl entegre edileceğini göstereceğim.

Adım 1: Başlangıç

Buradan web sitenizi kaydedin ve Secret Key alın.

Yapmanız gereken ilk şey, bu tıklamayı yapmak için web sitenizi Google şifrelemek üzere kaydettirmektir. Google hesabınıza giriş yapın ve ilgili formu google’a gönderin.

Kayıt işlemini tamamladıktan sonra google bize kullanmamız gereken 2 kod veriyor. Site Key ve Secret Key.

Screenshot_1

Adım 2: Google ReCAPTCHA’yı web sitemize entegre edelim

Web sitenize entegre etmek için Sunucu tarafında olduğu gibi istemci tarafına ilgili eklemeleri yapmamız gerekir. İstemci HTML sayfasında, aşağıdaki satırı <HEAD> etiketinden önce eklememiz gerekli.

Ve google üzerinden bize dönen widget’ı (recaptcha) sayfamızda göstermek için, aşağıdaki kodu iletişim formu, yorum formu yada nerede kullanacaksak oraya koymamız gerekir.

İlgili form sunucuya gönderildiğinde, chapcha formun içersinde POST verileri olarak ‘g-recaptcha-response’ adında gönderir. Kullanıcının Captcha’yi başarılı şekilde geçip geçmediğini görmek için doğrulamalısınız.

Adım 3: Herşey bu kadar! Şimdi örnek zamanı.

Açıklama kutusu ve gönderme düğmesi bulunan basit form oluşturdum. Bu formun gönderilmesiyle birlikte Google’ın reCAPTCHA doğrulamasını yapmak için back-end’de PHP‘yi kullanacağız.

Sunucu tarafında PHP kullanıyorum. Form gönderme isteğinde POST değişkenini kontrol edeceğiz.

 

Görüldüğü üzere kullanıcının reCAPTCHA gönderip göndermediğini, fiziksel manada insan olup olmadığını yakalayabildik 🙂 Ve işlemlerimizi buna göre yaptırdık. Siz de örnek üzerinden denemelerinizi yapabilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    1 Yorum
    Eskiler
    En Yeniler Beğenilenler
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Özkan
    Özkan
    9 Nisan 2020 15:41

    Allahım senden razı olsun güüzel insan senin gibi paylaşım yapıp yardımcı olan birini bulamadım senin sayende saatlerdir uğraştığım şeyi çözdüm.

    1
    0
    Would love your thoughts, please comment.x