Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


PHP ve MySQL BaÄŸlantısı – Örnek Uygulama

Fatih SoysalFatih Soysal

PHP ve MySQL baÄŸlantısı hakkında Ä°nternet’te birçok öğretici içerik ve video olduÄŸunu biliyorum. Hatta bununla alakalı zamanında gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸum görsel dersleri de youtube kanalımdan ulaÅŸabilirsiniz. Öyleyse neden buraya tekrardan blog gönderisi yazıyorum? Ä°nternet’te mevcut olan bu yazıların çoÄŸu basit ve anlaşılması kolay deÄŸil, haliyle birçok meraklı çeÅŸitli ÅŸekillerde baÄŸlantı soruları ile tarafıma ulaşıyor.

XAMPP‘i sisteminize zaten yüklediÄŸinizi ve XAMPP kontrol panelini kullanarak apache ve mysql servislerini baÅŸlattığınızı varsayıyorum.

MySQL veritabanına başarılı biçimde bağlamak için aşağıdaki önemli bilgilerin doğruluğundan emin olmalısınız.

Sisteminizde (web sunucusu deÄŸil) XAMPP’ı kurduysanız, ana bilgisayar adı default olarak “localhost” olur. Varsayılan olarak MySQL kullanıcı adı “root” ve ÅŸifre boÅŸluktur (“”). Basit bir proje oluÅŸturup PHP kodunu MySQL‘e baÄŸlamaya çalışalım.

EÄŸer Windows iÅŸletim sistemi kullanıyorsanız, “C: / xampp / htdocs /” dizininde “htdocs” klasörü bulunur (EÄŸer XAMMP varsayılan konumda yüklü ise). EÄŸer Linux iÅŸletim sistemi kullanıyorsanız “/ opt / lampp / htdocs” klasörü altında ilgili dosyalarınızı bulabilirsiniz.

Her durumda herhangi bir klasör oluÅŸturalım, ismine “test-db-connection” diyelim ve aÅŸağıdaki kodla basit bir PHP dosyası oluÅŸturalım.

Proje klasörüne kodu kaydedin ve localhost / test-db-connection / dosyaisminiz.php adresini tarayıcıdan çalıştırın.

Mysql_connect() yukarıda gösterilen parametre ile MySQL veritabanına bağlanmak için kullanılan PHP dahili fonksiyonudur.

SQL sorguları gerçekleÅŸtirmek için önce veritabanını seçmeniz gerekir. Bunu mysql_select_db (“veritabanı_adı”, isteÄŸe baÄŸlı baÄŸlantı deÄŸiÅŸkeni) fonksiyonunu kullanarak yapabilirsiniz. Veritabanını seçildikten sonra, mysql_query (“SQL sorgusu”) fonksiyonunu kullanarak sorgular gerçekleÅŸtirebilirsiniz. Ä°ÅŸte örnek kod:

Umarım konsepti anlatabilmişimdir. Herhangi bir sorunuz olursa bana iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    3 Yorum
    Eskiler
    En Yeniler BeÄŸenilenler
    Inline Feedbacks
    View all comments
    tolga
    tolga
    9 Mayıs 2018 01:30

    İf yapısında !$con değişkeninde ekrana yanlış yazdırmışsın

    Fatih
    Fatih
    21 Aralık 2018 01:36

    echo ‘MySQL’e baÄŸlanılamadı!’; yerine echo “MySQL’e baÄŸlanılamadı!”; bu ÅŸekilde kullanılmalı.

    3
    0
    Would love your thoughts, please comment.x