Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Node.js MySQL Bağlantısı {Örnek Uygulama}

Fatih SoysalFatih Soysal

Aslına bakarsanız her ne kadar node.js ile mongodb’nin hayli uyumlu çalıştığı söylense de genel olarak MySQL kullandığımdan dolayı veritabanı işlemlerinde MySQL kullanmaktayım. Tabi bu size kalmış bir durum. Bunu söylerken de mongodb’nin mysql’e nazaran çok daha hızlı çalıştığını belirteyim.

Hatta bazı testlerde %50’ye kadar farklılıklar olduğunu yabancı kaynaklardan okumuştum, ama bizzat test etmediğim için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Kullanım kolaylığı olarak MySQL gibisi yok tabi ki.

Node.js mysql bağlantısı yapabilmek için node-mysql adında bir kütüphane kullanıyorum. Kütüphane ile alakalı detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Öncelikle kütüphane kurulumu yapabilmek için komut satırına aşağıdaki kurulum kodunu yazıyoruz. İlgili kod yükleme işlemini gerçekleştirecek.

Artık mysql bağlantımızı yapabilir, veritabanı işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz.

Dikkat: Makinanızda MySQL arayüzüne sahipseniz hizmeti çalıştırmayı unutmayın. (XAMMP gibi)

7aRGq

Örnek:

Gördüğünüz gibi tıpkı PHP’de olduğu gibi benzer kodlar yardımıyla mysql bağlantımızı gerçekleştirmiş olduk. Veritabanına bağlanamadığı durumlarda da konsola bir hata mesajı yazdırmasını sağladık.

Bonus:

Örnek bir tablodan örnek bir veri çekelim. Bu da bonus olsun.

 

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x