Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Genç yazılımcılar için 10 etkili tavsiye 🗯🙉

Fatih SoysalFatih Soysal

Size sunmak üzere olduğum “10 Etkili Tavsiye”nin mutlaka Gerçekler olmadığını, daha ziyade kariyer yolculuğum boyunca oluşturduğum fikirler olduğunu itiraf etmeliyim. Benzersiz bakış açımın, hevesli geliştiriciler ve diğer kariyer değiştirenler için bir değer taşıyabileceğini düşünüyorum.

Ve kendinizi bir kez Junior olarak belirledikten sonra, kariyerinizi ilerletmek için ne yapmanız gerektiğini bilmek çoğu zaman zor olabilir. 

Bu yüzden teknoloji alanında bir kariyere başlarken göz önünde bulundurmanız gereken şeylerin bir listesini hazırladım.

10 etkili tavsiye

1 👎 Eğer bunu sadece para için yapıyorsanız başaramazsınız. Doğru, bu kariyerde ilerlemek için bir diplomaya veya herhangi birinin iznine ihtiyacınız yok, ancak hırs ve zihinsel dayanıklılığa ihtiyacınız var. Bunları sürdürmek için maddiyattan önce gerçek bir ilgi ve meraka ihtiyacınız var.

2 🧱 Bir an önce inşaata başlayın. İlginizi çeken bir sorun bulun ve çözümü kendiniz oluşturun. Kullandığınız Açık Kaynak projelere katkıda bulunun. Benzersiz çalışmalardan oluşan bir portföy, yetenekleriniz hakkında çok şey anlatır. Ayrıca deneyimden daha iyi bir öğretmen yoktur.

3 💰 Standartlar, temel eğitim kampları veya kurslar için ekstra ödeme yapmanıza gerek yok. Aslında sorunları kendi başınıza çözmeniz ve yalnızca gerçekten sıkışıp kaldığınızda yardım istemeniz daha iyi olur. Dışarıda çok sayıda ücretsiz kaynak var ve çalışıyorken size yardımcı olacak tek şey bunlar olabilir. Eğitimler için yüksek ücretler ödemek zorunda değilsiniz.

4 😎 Trendleri takip etmenize gerek yok. İlginizi çeken şeyleri takip edin. Daha önce de söylediğim gibi bu iş alanında zihinsel dayanıklılığa ihtiyacınız var. İlgi alanlarınızı takip etmek sizi meşgul edecek ve tükenmişlikten kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

5 👩‍💻 Bazı geliştiricilerin inanmanızı istediğinin aksine , teknolojinin içini ve dışını bilmenize gerek yok. Gerçek şu ki, her zaman öğreniyorsunuz ve bilginizde her zaman boşluklar olacaktır. Önemli olan bu boşlukları doldurabileceğinize olan güveninizdir.

6 😱  Korkusuz olun ve geri bildirim isteyin. Çalışmanızı ortaya koyun ve eleştirilmesine hazır olun. Eğer bunu kaldırabilirseniz, artı olarak ilerleyen süreçte çok daha iyi bir geliştirici olarak olacaksınız.

7 🧐 Ne yaptığınıza dair kesin bir anlayışa sahip olmalısınız. Sorununuza başka birinin cevabını (veya GPT’sini) kopyalayıp yapıştırıp bir gün aramayın. İşlerin neden yürüdüğünü sorgulayın ve kendiniz çözün.

8 🏋️‍♀️ Başlangıçta çok yüksek maaş beklemeyin. Başlangıçta muhtemelen boş zamanlarınızda yan projeler üzerinde çalışarak portföyünüzü geliştirmek isteyeceksiniz.

9 🧗‍♂️ Kendinize meydan okuyun. Ama çok fazla değil. Eğer zorluklar aramıyorsanız, gelişmeyeceksiniz. Ancak mevcut yeteneklerinizin ÇOK üzerinde olan görevleri üstlenirseniz, acı çekersiniz. O tatlı noktayı bulun ve sizi biraz rahatsız eden şeyler üzerinde çalışın. Böyle devam ederseniz, bir yıl sonra neler başarabileceğinize şaşıracaksınız.

10 🗣  İhtiyacınız olan tek beceri kesinlikle programlama değildir. Saygılı, iletişim kurabilen, vicdanlı, hırslı ve alçakgönüllü olmak sizi farklı bir lige taşıyacak ve herhangi bir teknoloji ekibinde değerli bir insan haline getirecektir.

Şimdi İşe Başlayın!

Bu 10 “etkili tavsiye” hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum ve görüşlerinizi benimle paylaşabilirsiniz, okuduğunuz için teşekkürler.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x