Frontend İçerisinde MD5 Şifreleme Nasıl Yapılır? Javascript

Merhaba, bildiğiniz üzere MD5 kodlama standardı genellikle back-end ve veritabanı kısmında kullanılır. Ve back-end kodlama tarafında kullanımı basit bir fonksiyon aracılığıyla yapılır. Ancak geçtiğimiz günlerde front-end tarafında MD5 oluşturmam gerekti. Biraz araştırma sonrası bunu birkaç kütüphane aracılığıyla yapabileceğimi öğrendim. Ancak ben kendim oluşturmayı denedim ve bunu basit bir fonksiyon haline getirdim. Bknz: javascript md5 şifreleme

Javascript programlama ödevleri büyük öneme sahip olduğundan dolayı hizmet alırken seçici olmalıyız. Bu noktada size Sadeceon ile javascript ödev yaptır sayfasındaki hizmetleri önerebilirim. Javascript dilinde yazılacak ödevlerinizi içiniz rahat şekilde bu sitede hizmet veren kişilere yaptırabilir, uygun fiyatlarla ödevlerinizi profesyonel şekilde yaptırmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Siteye kayıt olarak hemen iletişime geçebilir, siparişinizi oluşturarak ödevinizi en hızlı şekilde yaptırabilirsiniz.

Projelerinizde kolaylıkla kullanabileceğiniz bu fonksiyon ile front-end içerisinde javascript yardımıyla MD5 oluşturabilirsiniz.

Nasıl mı?

Yukarıda gördüğünüz gibi latin alfabesi için ve latin alfabesi olmayan kelimeler için md5 çıktısı oluşturduk. Alt kısımdan testlerinizi yapabilirsiniz.

Bonus:

MD5 şifreleme işlemi için CryptoJS kütüphanesini de kullanabilirsiniz. Kullanımı için hemen aşağıda bulunan örneği inceleyebilirsiniz.

Bir makalenin daha sonuna geldik. Umarım yararlı olmuştur. Bir sonraki makalede görüşmek üzere hoşçakalın.

Yazar: Fatih Soysal

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

Subscribe
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
Exit mobile version