Excel Dosya Upload & JSON Formatına Dönüştürmek – Javascript

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde bir ihtiyacım olan yapıyı istediğim duruma getirdim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Yapıda temel olarak elimizde bir excel dosyamızın olduğunu düşünelim. Bu dosya içerisindeki verileri belli bir formatta site üzerine upload etmek ve işlemek istiyoruz.  Böyle bir ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz. Belki 10’larca çeşitli kütüphane denedim ancak hiçbiri benim istediğimiz tam olarak sağlayamadı. Ancak geliştirdiğim bu kütüphane sizin işinizi çoğunlukla çözecektir diye düşünüyorum.

Çalışmanın github adresine buradan ulaşabilirsiniz: https://github.com/maxmanus16/excel-file-to-json

*Performans
Bu kütüphane büyük * .xlsx dosyalarını işleyememe konusunda biraz yavaş kalıyordu. Bu kütüphanenin ana noktasının, performans veya büyük veri kümelerini işleme yeteneği değil, kullanılabilirlik ve rahatlık olduğu açık. Ancak bir geliştirme sonrası şuan 2000 satır / 20 sütun dosyasını ayrıştırma süresi yaklaşık 3 saniye. Büyük veri kümelerini işlemek için lütfen .xlsx uzantısını kullanın.

Yazar: Fatih Soysal

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

Subscribe
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
Exit mobile version