Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


PHP MySql Database Export – Backup

Fatih SoysalFatih Soysal

Her geliştiricinin sık sık ve düzenli olarak gerçekleştirmesi gereken önemli işlerden biri belki veritabanı yedeği almak. Ama çoğu zaman umursamıyoruz, dikkat etmiyoruz. Bu umursamazlık sonucunda kimi zaman veri kayıpları yaşıyoruz, kimi zaman sunucu firması ile papaz oluyoruz. Aslında bu işlem bana göre her gün en az bir kez gerçekleştirilmeli. Başka bir senaryoda ise, database erişiminiz yok, c-panel erişiminiz yok. Ama database export almanız gerekiyor. Bunu nasıl yapacağım diye kara kara düşünüyorsunuz. Fazla düşünmeyin, yazının devamında paylaşacağım kod dizisi ile herhangi bir arayüze gerek duymadan database export alabileceksiniz.
Nasıl mı?

Geçtiğimiz günlerde ikinci senaryoyu bizzat yaşadım. Arayüz ile export almak olanaksız. Bu durum için istediğiniz sürede cron’lara bağlayabileceğiniz ve kolayca backup alabileceğiniz fonksiyonel bir kod dizisi oluşturdum.

Önemli
Fonksiyon sonucunda oluşan .sql uzantılı backup dosyanızı fonksiyonu çalıştırdığınız dosyanın hemen yanında aynı dizin içerisinde bulabileceksiniz.
Örnek dosya ismi: db-backup-1420632693-a449d74aa6e87d861d160b25a4221118.sql

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    1 Yorum
    Eskiler
    En Yeniler Beğenilenler
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trackback
    15 Mart 2017 21:29

    […] bu yazımda sizlerle birlikte OOP (Nesne yönelimli programlama) ve standart MySQLi prodesürüne uygun basit bir veritabanı bağlantısı […]

    1
    0
    Would love your thoughts, please comment.x