Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


En Etkili Visual Studio Code Editör Eklentileri

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba, bir süre önce metin editörü Visual Studio Code’u test etmiÅŸtim. PHPStorm gibi programlarla geçiÅŸ yapmadan önce, bu tarz editörler hızları ve çok hafif olmaları açısından kullanılabilirler. Ve bence güçlü editörlerle rekabet edemeyecek kadar iyiler. Bence bir editör ile IDE’yi karşılaÅŸtıramazsınız, bu adil bir karşılaÅŸtırma olmayacaktır.

PHPStorm ile Visual Studio Code’u karşılaÅŸtırmak çok doÄŸru deÄŸil. Ama Visual Studio Code, Sublime Text ile karşılaÅŸtırılabilir.

Bugün, Visual Studio Code metin editörüne yeni geçen arkadaşlar için birkaç kullanışlı Visual Studio Code eklentisini sizlerle paylaşacağım. Umarım yararlı olur.

Sublime Text Keymap for VS Code

Bu eklenti, Visual Studio Code’a en popüler Sublime Text klavye kısayollarını ekler. Eklentiyi yükleyip ve VS Code’u yeniden baÅŸlattıktan sonra Sublime Text favori klavye kısayollarınızı VS Code içerisinde kullanabilirsiniz. Böylece kendinizi bir bakıma evinizde hissedebileceksiniz.

Advanced New File

Bu eklenti, size klavye üzerinden yeni bir dosya oluşturma olanağı sağlar. Dosyaları hızlı bir şekilde oluşturmak için gerçekten çok kullanışlı.

Auto Close Tag

Adından da anlaşılacağı üzere bu eklenti, siz yazdıkça kod parçacıklarını otomatik olarak kapatacaktır, bu da size oldukça zaman kazandıracaktır.

Auto Rename Tag

Yukarıdaki eklentinin bir baÅŸka versiyonu olan bu eklentide , iÅŸlem yaptığınız üst tag üzerinde bir deÄŸiÅŸiklik yaptığınızda kapanış tag’ını sizin için güncelleyecektir.

CSS Peak

Bu eklenti, HTML kodu incelerken belirli bir sınıfın CSS özelliklerini görmenizi sağlar, böylece size harika bir zaman tasarrufu sağlar.

Icon Fonts

Bu eklenti, Font Awesome gibi çeşitli ikon tipi kaynakları için otomatik tamamlama özelliği ekler.

PHP Debug

Belki de buradaki eklentilerden Back-End Developer’lar için en önemli olanı. Bu eklenti sayesinde PHP hata ayıklama (Debug) iÅŸlemlerinizi yapabilirsiniz.

PHP Formatter

Adından da anlaşılacağı üzere, karmaşık biçimde kodlanmış PHP betiklerinizi kolay anlaşılabilir hale getirir.

PHP Namespace Resolver

PHP Namespace Resolver ile iç içe ve genişletebilir ve sınıfınıza kolayca ulaşabilir, Sınıflarınızı satır uzunluğuna veya alfabetik sıraya göre de sıralayabilirsiniz.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x