Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


PHP ile RSS XML Beslemesi Oluşturma – Örnek Uygulama

Fatih SoysalFatih Soysal

RSS, web sitenizdeki en yeni içeriklerin web üzerinde sorunsuz bir şekilde yayınlanmasını sağlar, bunları ayrı ayrı parçalara ayırabilir ve RSS aracılığıyla istediğiniz mecra ile paylaşabilirsiniz. WordPress veya başka bir popüler CMS kullanıyorsanız, kendi RSS sisteminizi bu CMS’ler içerisinde hazır olarak bulabilirsiniz. Buradaki gibi. Ancak özel RSS beslemenizi oluşturmak için de PHP’i kullanabilirsiniz.

O zaman başlayalım.

RSS çıktısını oluşturmak için PHP DOMDocument sınıfını kullanacağım. Çoğu durumda, kayıtları veritabanından almayı ve içeriği RSS beslemesine dönüştürmek isteyeceksiniz, bu makalede tam olarak bunu yapacağız. Bu arada veritabanımız mySQL.

Örnek bir içerik tablosu oluşturalım, içerisine örnek veriler ekleyebilirsiniz.

 

Veritabanı tablomuz hazır olduktan sonra, PHP DOMDocument kullanarak XML oluşturma kodumuzu yazabiliriz. Önce MySQL veritabanı bilgilerimizi girerek başlıyoruz ve ardından belge üstbilgisi içerik türünü XML olarak ayarlıyoruz, böylece tarayıcılar bunu XML belgesi olarak anlıyor ve uygun bir şekilde işliyorlar.

 

Aşağıdaki koddaki ikinci satır, yeni bir DOMDocument nesnesi oluşturur; bu nesne, createElement, appendChild vb. Kullanarak XML içeriği oluşturmamıza olanak tanır.

Temel olarak, createElement (), setAttribute (), appendChild () ve saveXML () kullanarak XML belgesi oluşturuyoruz. Kulağa çok kolay geliyor ama düğüm eklemeye başladığınızda biraz karmaşıklaşıyor.
Web siteniz için RSS çıktısı oluşturan evrimleştirilmiş örneği aşağıda paylaşıyorum.

Soru, görüş ve önerileriniz için yorum bölümünü kullanabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x