Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


PHP: CURL ile Uzaktan Ãœye GiriÅŸi Yapmak – Bot

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba, geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımızın bana uzaktan giriş işlemi yaptırmak ile alakalı bir makale yazmam yönünde bir talebi olmuştu. Bildiğiniz gibi bot sistemleri uzaktan veri toplamak için planlanan ve otomatik olarak çalıştırılan sistemlerdir. Genellikle çok çok uzun ömürlü olmasalar da çoğu zaman mükemmel iş kolaylaştıran sistemlerdir. Uzun ömürlü derken, bu tamamen veri aldığınız yere bağlıdır. Örnek benim 3 senedir saat gibi çalışan botum da mevcut. 2 gün sonra patlayan botum da. Bu tamamen sizin şansınıza, ve hedefteki sistemin geliştirilme mekanizmasına kalmış.

Sözü uzatmadan detaylara geçelim. Bu makalemde uzaktan kontrol edilen bot sistemlerinde, hesap girişi nasıl yapılır? konusuna bakacağız. Örnek olarak bir panel olduğunu düşünelim. Bu panel doğal olarak kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapısına sahip. Ve biz panele giriş yapıldıktan sonra ekrana gelen verileri okumak ve işlemek istiyoruz. Bunu nasıl yapacağız, dilerseniz başlayalım.

Öncelikle bu uygulamanın örnek bir uygulama olduğunu unutmayın. Sadece mantık anlatılmak istendi. Bot sistemleri her sisteme özgü olarak yazılması ve düzenlenmesi gereken sistemlerdir. Açıkçası biraz da meşakkatlidir. Dolayısıyla bu mantığı eğer sisteminizde belli bir aşamaya geldiyseniz kullanabilirsiniz. Soru, görüş ve önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    2 Yorum
    Eskiler
    En Yeniler BeÄŸenilenler
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ömer
    Ömer
    26 Ocak 2019 18:29

    merhabalar, e-posta kontrolü olan bi yerde nasıl üyelik oluşturabiliriz?
    fakemail oluÅŸturduk diyelim gelen kutusuna aktivasyon linki gidiyor.
    bu soruna nasıl bi çözüm bulabiliriz?

    arif
    arif
    3 Eylül 2022 10:46

    teşekkür ederim, döviz botu yazdım bi kere tıkır tıkır çalıştı 🙂

    2
    0
    Would love your thoughts, please comment.x