Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


LinkedIn ile Giriş Yapma – Kayıt Olma İşlemleri – JavaScript SDK

Fatih SoysalFatih Soysal

LinkedIn bildiğiniz üzere iş dünyası için dünyanın en popüler sosyal ağı. Bununla birlikte LinkedIn, web-mobil uygulamalarındaki oturum açma deneyimini zenginleştirmek için çeşitli API’ler sunar. LinkedIn hesabı ile oturum açma özelliği, kullanıcıların web sitenizde yeni bir hesap oluşturmadan LinkedIn hesabıyla oturum açmalarını sağlar. Giriş sistemini uygulamak daha fazla kayıt almak için zaman kazanılmasına yardımcı olur.

Daha önce blog sayfam üzerinden sizinle Facebook ile Giriş Yapma – Kayıt Olma İşlemleri ve Google Hesabı ile Kayıt Olma makalelerini paylaşmıştım. Bu makale ile birlikte Facebook ve Google‘dan sonra LinkedIn sosya ağ hesabı API user kontrol işlemlerini öğrenmiş olacaksınız.

LinkedIn JavaScript SDK, sayfanın yenilenmesi olmaksızın tek bir sayfada LinkedIn hesabıyla kullanıcı girişini gerçekleştirmenin kolay bir yoludur. Bu yazıda, JavaScript SDK kullanarak LinkedIn API’yi nasıl entegre edebileceğinizi göstereceğim. Kullanıcının LinkedIn hesabıyla kimliğini doğrulayacağız ve JavaScript SDK kullanarak LinkedIn’den kullanıcı profili verilerini alacağız. Aşağıda sizler için açıklayıcı bir infografik hazırladım.

JavaScript SDK kullanabilmek için LinkedIn üzerinde bir uygulama oluşturmanız gerekiyor. Henüz kayıtlı bir uygulamanız yoksa, öncelikle buradan bir LinkedIn uygulaması oluşturun.

Mevcut bir uygulamanız varsa, JavaScript SDK’yi kullanmak için aşağıdaki ayarları yapmanız gereklidir.

Dikkat: localhost üzerinde test etmek için bu etki alanını ekleyin: http://localhost

Ardından, Kimlik Doğrulama sayfasına gidin, daha sonra komut dosyasında kullanmak üzere İstemci Kimliğini kopyalayın, bunu kullanacağız. Burası önemli.

SDK işlevselliğini kullanmak için, web sayfanıza LinkedIn JavaScript kütüphanesini ekleyin ve LinkedIn App API key bilginizi belirtin.

Aşağıdaki JavaScript fonksiyonları, LinkedIn oturum açma işlemini tek bir sayfaya entegre etmek için kullanıldı.

onLinkedInLoad() – Kimlik doğrulaması tamamlandıktan sonra bir API isteği yapmak için tanımlandı.
getProfileData() – Üyenin profil verilerini talep etmek için tanımlandı.
displayProfileData() – Web sayfasındaki üye profil bilgilerini görüntülemek için tanımlandı.
logout() – Kullanıcıyı LinkedIn üzerinden çıkış yaptırmak için kullanıldı.
removeProfileData() – Profil bilgilerini web sayfasından gizlemek için kullanıldı.

LinkedIn ile Oturum Aç butonunu oluşturalım.

Üyenin kullanıcı verilerini (profil resmi, ad, soyad, e-posta adresi, başlık, yer ve genel profil URL) burada göstreceğiz. Ayrıca, burada kullanıcıyı LinkedIn hesabından çıkmak için bir oturum kapatma bağlantısı göstereceğim.

Gördüğünüz üzere LinkedIn üzerinden gelen verileri basit biçimde kendi tarafımıza aldık ve işlem yaptırdık. Siz dilerseniz entegrasyonu genişleterek, kullanıcı önce kendi sisteminize kayıt edebilir, sonra da giriş yaptırabilirsiniz. Bu size kalmış. Oldukça basit şekilde açıklamaya çalıştım. Sabrınız için teşekkür ederim.

Bir sonraki makalede görüşmek üzere, mutlu, huzurlu, sağlıklı günler dilerim.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x