Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


GraphQL Ve REST API Arasında Seçim Yapma – Adım Adım Kılavuz

Fatih SoysalFatih Soysal

Günümüzün sürekli değişen web geliştirme ortamında iki oyuncu önemli bir rol oynuyor: GraphQL (GraphQL) ve REST API (REST API) . Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır ve farklı kullanıcı ihtiyaç ve zevklerine hitap ederler. Bu blogda, ikisi arasındaki temel farkları keşfetmek için bir yolculuğa çıkacağız.

REST API: Eski Muhafız

REST, Temsili Durum Transferi anlamına gelir . Bu mimari uzun süredir web servisleri oluşturmak için kullanılıyor. REST API’leri durum bilgisine sahip değildir ve kaynakların nasıl tanımlanıp işlendiğini tanımlayan standart bir dizi ilkeye uyar. REST mimarisi, kaynaklar üzerinde işlemler gerçekleştirmek için standart HTTP yöntemlerini kullanır. Bu işlemler, verileri genellikle JSON veya XML olmak üzere önceden tanımlanmış bir biçimde döndürür.

1. GET (Veri Alma):

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x