Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


ReactJS: Başlangıç ve Temel Kavramlar

Fatih SoysalFatih Soysal

HTML ve CSS’yi bilen bir front-end geliÅŸtiricisi veya front-end çalışmaya geçmek isteyen bir back-end geliÅŸtiricisiyseniz ReactJS öğreneceÄŸiniz en yeni teknolojilerden biridir. Åžu anda dünya üzerinde en hızlı büyüyen front-end teknolojisi olduÄŸu için React geliÅŸtiricileri için gelecekte çok sayıda kârlı istihdam olanakları olduÄŸu da konuÅŸulmakta.

ReactJS Nedir?

ReactJS, etkileÅŸimli, durum bilgisi olan ve yeniden kullanılabilir UI bileÅŸenlerinin oluÅŸturulmasını kolaylaÅŸtırmak için Facebook’ta geliÅŸtirilmiÅŸ bir UI kütüphanesi. Facebook’ta kullanılır ve Instagram.com tamamen ReactJS ile yazılmıştır.

En iyi yönlerinden biri, yalnızca istemci tarafında performans göstermekle kalmaz, aynı zamanda sunucu tarafında oluşturulabilir ve birlikte çalışabilir.

Facebook geliştiricilerinin de destek vermesi popülaritesini daha da artıyor. ReactJS ayrıca web uygulamaları için yeni bir standart belirledi. Bununla birlikte şunu da belirtelim, aslında bu bir framework değil, bir kütüphane.

React, beklemek yerine daha iyi kütüphaneler için uygulamanızın küçük parçalarını değiştirmenizi ve yenilik yapmasını amaçlıyor.Yalnızca gerekli olduğunda katmanları ekler, bu nedenle bazı kalıplanmış dilleri kullanmak yerine HTML ve JavaScript yazmaya devam edersiniz.

Bu tekrar kullanılabilir bileşenler React uygulamasının özüdür. Bu yalnızca kullanıcı arabirimi unsurları anlamına gelmez. Veritabanından aldığınız her veri türü için bir bileşen oluşturabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda bunları oluşturabilirsiniz. Nesne yönelimli programlamaya paralel olarak, öğrenilebilir bir kütüphane olduğunu söyleyebilirim.

ReactJS, Reakt Native’in piyasaya sürülmesiyle birlikte çapraz platformda kullanılmaya baÅŸlandı. Reakt Native, karma bir uygulama oluÅŸturmaz. Gerçekten, Objective-C, Java veya Swift’de yerleÅŸik bir uygulamadan ayırt edilemeyen gerçek bir mobil uygulama oluÅŸturuyor. React Native, normal iOS ve Android uygulamaları ile aynı temel UI yapı taÅŸlarını kullanıyor.

React’i sunucuda da oluÅŸturabilirsiniz. Bu, gerçekten hızlı ve arama motoru dostu sayfaları oluÅŸturmanızı saÄŸlar.

Başlangıç

React’i kullanmaya baÅŸlamak için, yayınlanmış baÅŸlangıç kitini indirmeniz gereklidir.

Kurulum

Sayfanızı ayarlarken, react.js, react-dom.js ve JSXTransformer.js komutlarını eklemeyi unutmayın.

ReaktJS DOM kütüphanesini destekliyor, React’in son sürümünde tanıtıldı. React DOM uygulaması baÅŸlangıçta React kütüphanesinde idi ancak v0.14’te bağımsız bir kütüphane haline getirildi.

Bir örnek uygulama gerçekleştirelim:

See the Pen zopQvR by Fatih Soysal (@fatihsoysal) on CodePen.

Sonuç

Bu makalede bazı ReactJS temellerini inceledik, React API’sını kontrol etmek için biraz zaman ayırın ve JSX üzerinde biraz çalışmaya baÅŸlayın.

Hoşçakalın!

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x