Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


JavaScript’te Nesneleri Kopyalama Yöntemleri

Fatih SoysalFatih Soysal

JavaScript’te nesneleri kopyalamak için genellikle üç seçeneğiniz vardır: assignment operator (=)referans amaçlı kopyalamayı kullanmak, Object.assign()veya gibi yöntemleri kullanarak spread operator (...)sığ bir kopya gerçekleştirmek ve JSON.parse() and JSON.stringify().

1. Referans Kopyası (Atama Operatörü =):

Bu yöntemde, referenceCopy artık orijinalObject ile aynı nesneye işaret ediyor. Birinde yapılan değişiklik diğerini de etkileyecektir. Bu yöntem orijinal nesneye bir referans oluşturur. Orijinal nesnede yapılan değişiklikler kopyalanan nesneye yansıtılacaktır ve bunun tersi de geçerlidir. Bu gerçek bir kopya değil; bunun yerine her iki değişken de aynı nesneye işaret eder.

2. Sığ Kopya (Shallow):

A. Object.sign()’ı kullanma:

Object.assign()nesnenin sığ bir kopyasını oluşturur. Numaralandırılabilir özellikleri bir veya daha fazla kaynak nesneden bir hedef nesneye kopyalar. Yukarıdaki örnekte boş bir nesne {}hedef görevi görür ve originalObjectkaynaktır. Yuvalanmış nesnelere hâlâ referans verildiğini, dolayısıyla orijinaldeki yuvalanmış nesnelerde yapılan değişikliklerin kopyalanan nesneyi etkileyeceğini unutmayın.

B. Spread Operatörünü Kullanma (…):

Yayılma operatörü, nesnelerin yüzeysel kopyalarını oluşturmanın kısa bir yoludur. gibi Object.assign(), yalnızca üst düzey özelliklerin bir kopyasını oluşturur. İç içe geçmiş nesnelere hâlâ başvurulmaktadır, dolayısıyla orijinaldeki iç içe geçmiş nesnelerde yapılan değişiklikler kopyalanan nesneyi etkileyecektir.

Bu yöntemlerin her ikisi de nesnenin yalnızca üst düzey özelliklerini kopyalayarak yüzeysel bir kopya oluşturur. Yuvalanmış nesnelerde yapılan değişiklikler hem orijinale hem de kopyaya yansıtılacaktır.

3. Derin Kopya (Deep):

JSON.parse() ve JSON.stringify()’ı kullanma

Bu yöntem, iç içe geçmiş yapılar da dahil olmak üzere nesnenin derin bir kopyasını oluşturur. Bu yaklaşımın, JSON açısından güvenli olmayan verileri korumama ve büyük veya karmaşık nesneler için daha az verimli olma gibi sınırlamaları olduğunu unutmayın.

Özel koşullarınıza bağlı olarak uygun yaklaşımı seçin:

Örneklere bir bakış

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x