Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


🛡️ En İyi 4 Veritabanı Güvenliği Aracı 🏆🔥

Fatih SoysalFatih Soysal

Verinin altın kadar değerli olduğu günümüzün dijital çağında, bu önemli varlığın korunması her kuruluş için hayati öneme sahiptir. Tehditler, bilgisayar korsanları ve kötü amaçlı yazılımlar gibi dış kaynakların yanı sıra insan hataları ve kötü niyetli kişiler gibi dahili kaynaklardan da kaynaklanır. Bu makalede, verilerinizi bu çeşitli risklerden korumak için tasarlanmış önde gelen veritabanı güvenlik araçları incelenecektir.

Tailscale

Tailscale , sahip olduğunuz cihaz ve uygulamalara dünyanın her yerinden güvenli ve zahmetsizce erişilmesini sağlayan bir VPN hizmetidir. Açık kaynaklı WireGuard® protokolünü kullanarak şifreli noktadan noktaya bağlantılara olanak tanır; bu, yalnızca özel ağınızdaki cihazların birbiriyle iletişim kurabileceği anlamına gelir.

Veritabanları söz konusu olduğunda Tailscale, veritabanınızı genel internete maruz bırakmanıza veya ekstra SSH tünelleri kurmanıza gerek kalmadan veritabanınıza küresel olarak herhangi bir yerden bağlanmak için kullanılabilir.

Ücretsiz katmanı, bireylere veya küçük işletmelere yönelik 3 kullanıcıya ve 100 cihaza kadar barındırır. Erişim kontrolü ve Denetim günlükleri gibi ek özellikler için ücretli planlar kullanıcı başına aylık 6 ABD dolarından başlar.

Infisical

Infisical , uygulamalar ve altyapı genelinde API anahtarları, veritabanı kimlik bilgileri ve ortam değişkenleri gibi uygulama yapılandırmasını ve gizli dizileri depolamak, yönetmek ve senkronize etmek için kullanılan açık kaynaklı, uçtan uca şifrelenmiş bir gizli yönetim platformudur. HashiCorp Vault ve AWS Secrets Manager’a bir alternatiftir.

Veritabanı kimlik bilgileriniz güvenli bir kasada saklanabilir ve uygulamanız tarafından yalnızca ihtiyaç duyulduğunda erişilebilir. Bu şekilde veritabanı kimlik bilgilerinizin uygulama kodunuzda veya yapılandırma dosyalarınızda saklanmasını önleyebilirsiniz. Erişim CLI, SDK, Docker, Kubernetes veya REST API aracılığıyla kolaylaştırılır.

Ücretsiz katman, hobi meraklılarına yönelik en fazla 5 geliştiriciyi ve 3 ortamı destekler. Erişim Kontrolleri ve Denetim Günlükleri gibi özellikler için ücretli planlar geliştirici başına aylık 6 ABD dolarından başlar.

Indent

Indent, ekip üyelerine saniyeler içinde bulut uygulamalarına ve altyapıya isteğe bağlı erişim sağlar.

Veritabanı erişim yönetimi bağlamında Indent, müşteri verilerini işleyen sistemlere zamana bağlı, ayrıntılı erişim verme yeteneği sağlar.

Indent, deneme amaçlı olarak küçük ekiplere uygun, varsayılan olarak güvenli bir ücretsiz katman sağlar. Daha fazlasına ihtiyaç duyanlar için ücretli planlar kullanıcı başına aylık 8 dolardan başlıyor.

Bytebase

Bytebase , açık kaynaklı bir veritabanı DevOps aracıdır; uygulama geliştirme yaşam döngüsü boyunca veritabanlarını yönetmeye yönelik GitLab/GitHub’dur. DBA’lar, Geliştiriciler ve platform mühendisleri için web tabanlı bir işbirliği çalışma alanı sunar.
DBeaver, Liquibase, Flyway gibi farklı DB araçlarını tek bir yerde birleştirir .

Değişiklikleri yönetmek, verileri sorgulamak, erişimi yönetmek ve daha fazlası dahil olmak üzere, her veritabanındaki insanlar ve veritabanları arasındaki tüm etkileşimleri kapsamayı amaçlamaktadır. SQL Lint, Veritabanı CI/CD’si, Veri Erişim Kontrolü, Veri Maskeleme ve daha fazlası gibi özellikleri sayesinde, tüm veritabanı faaliyetlerinizin standart prosedürlerle yürütüldüğünden ve tamamen denetlenebilir olduğundan emin olabilirsiniz.

Topluluk Planı ile 10’a kadar kullanıcıya ve 5’e kadar veritabanına ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. Orta ve büyük ölçekli kuruluşlar için Kurumsal plan, Veri Erişim Kontrolü, Denetim Günlüğü ve ek özellikler gibi gelişmiş seçenekler sunar.

Özet

Bu makalede, veritabanınızı dış ve iç tehditlerden korumanıza yardımcı olabilecek dört veritabanı güvenlik aracını inceledik. Her araç kendine özgü güçlü yanlarını sunar; özel ihtiyaçlarınızı anlayarak gereksinimlerinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x