Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Dompdf ile HTML yapıları PHP’de PDF’ye dönüştürelim

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba arkadaşlar, PDF, sabit yerleşimli bir belgedeki metin ve görüntüleri göstermek için Adobe Systems tarafından oluşturulan bir dosya formatıdır. PDF, web uygulamasında bir grup veri veya metin içeriğini indirmek için kullanılır. PDF dosya formatı, bir dosyadaki metni veya HTML içeriğini indirmek için mükemmel bir seçimdir. Web sayfası içeriğini PDF dosyası olarak indirirken, HTML’nin PDF’ye dönüştürülmesini gerektirir. Bu eğitimde size HTML sayfayı PDF’e nasıl dönüştüreceğinizi ve PHP kullanarak PDF dosyaları oluşturmayı göstereceğim .

Dompdf, HTML’yi PDF belgelerine dönüştürmenin basit bir yolunu sağlayan bir PHP kütüphanesidir. Dompdf kütüphanesini kullanarak PHP’deki HTML sayfalarını kolayca PDF’e dönüştürebiliriz. Örnek kod, web uygulamasında PDF oluşturma işlevini uygulamanıza yardımcı olacak ve Dompdf ile PHP’de HTML’yi PDF’ye dönüştürmeyi kolaylaştıracaktır .

Dompdf Kurulumu

Başlamadan önce Dompdf kütüphanesinin kararlı sürümünü indirin ve proje dizinine ekleyin.

Dompdf sınıfını kullanmak için otomatik yükleyiciyi PHP betiğine eklemeniz gerekir. Dompdf sınıfını başlatmak ve kullanmak için aşağıdaki PHP kodunu kullanın.

Temel Kullanım (HTML’yi PDF’ye Dönüştür)

Aşağıdaki örnek, HTML’yi dönüştürmek ve minimum yapılandırmayla PDF oluşturmak için Dompdf’in nasıl kullanılacağını gösterir.

Gelişmiş Kullanım

Dompdf kitaplığıyla PDF oluşturmanın işlevselliğini kolayca artırabilirsiniz. Aşağıdaki kod bir HTML dosyasından ( pdf-content.html) PDF oluşturur.

Dompdf Faydalı Fonksiyonlar

Dompdf kitaplığı, PDF oluşturmayı yapılandırmak ve PDF belgelerini özelleştirmek için çeşitli yöntemler ve seçenekler sunar. HTML’yi PDF işlevselliğine entegre etmek için yaygın olarak kullanılan Dompdf sınıfının yararlı yöntemlerinden bazıları aşağıda verilmiştir.

loadHtml(): HTML içeriğini yükler.

loadHtmlFile(): Bir HTML dosyasından içerik yükler.

output(): PDF’yi bir dize olarak döndürür.

render(): HTML’yi PDF’ye dönüştürür.

setBasePath(): Harici stil sayfalarını ve görüntüleri içerecek şekilde temel yolu ayarlar.

setPaper(): Kağıt boyutunu ve yönünü ayarlar.

Stream(): PDF’yi istemciye aktarır.

Çözüm

Bu eğitimde, PHP kullanarak Dompdf ile HTML’yi PDF’ye dönüştürmenin kolay bir yolunu sunmaya çalıştım. Örnek kodumuz PHP’de PDF oluşturmak için en çok kullanılan yapılandırma seçeneğini gösterir. İhtiyaçlarınıza göre Dompdf yapılandırma seçeneklerini kullanarak işlevselliği kolayca genişletebilirsiniz. 

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x