Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Developer’ın Yol Haritası #1: Text Editor (Web)

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba, yeni yeni bir yazı dizisi tuşlamaya karar verdim. Developer’ın Yol Haritası yazı dizisinde geliştiricilerin ihtiyacı olan tavsiye ve önerileri bulacaksınız. Bu yazımda sizlerle web geliştiriciler için vazgeçilmez olan text editorler ve iş takip platformları hakkında görüşlerimi sunacağım. Şimdiden keyifli okumalar.

Haydi Başlayalım!

Webpack, birden çok eklenti dosyasını statik dosyalar halinde paketleyen, bir araya getiren, web sitelerinin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan küçültme sürecindeki bir dönüştürücüdür. Genellikle yapı işlemine dahildir.

JIRA bir atlassian ürünü olan Jıra’yı bir dönem kullanmıştım. Jira, Java platformunda çalışan, açık kaynak kodlu iş, istekhata takip ve yazılım proje yönetim aracıdır. Yöneticiniz size işler, görevler atayabilir ve siz de görevleri kendinize veya başkalarına atayabilirsiniz. Bunu yapmak için sprint süreniz var. Çevik metodolojinin yayılmasına yardımcı olan araçlardan biri budur. Oldukça kişiselleştirilebilir. Alternatif olarak Bitbucket‘ın issue bölümünü yine github‘ın issue bölümünü kullanabilirsiniz. Bir alternatif te readmine. Hepsini kullandım. Kullanışlılık açısından düşündüğümde github issue bölümünü size daha çok tavsiye edebilirim.

Emacs. Bazı açılardan, EMACS daha kullanıcı dostu bir text editor. En azından Vim‘e bakışla. İşte bu yüzden Türkiye’de herhangi bir yazılım şirketine girerseniz, hangisinin daha güvenli olduğu konusunda tartışmalar duyacaksınız demektir. EMACS’ın her alanda Vim’den daha iyi olduğunu düşünüyorum.

new_theme_large

Sublime Text, Her insanın çalışma ortamı ve zevkleri farklıdır. Yani herkes bunu sevip de kullanacak diye bir kural yok. Bu soruyu biraz daha genel olarak algılayıp, diğer editörlerle birlikte kıyaslarsak artı ve eksilerini bulabiliriz. Aşağıda belirtecek olduğum püf noktalarını siz kendi kullanmış olduğunuz editör ile birlikte kıyaslayın. Gerisine siz karar verin. Ama çoğu uzman geliştiricinin de bu editörü kullandığını hatırlatalım. Buna ben de dahilim, beni de yazın efenim.

  1. Birden fazla imleç kullanımı: Kodlarınızı yazarken, tek bir satırı düzeltmek yerine birden fazla satırın kodlarını aynı anda değiştirebilirsiniz. Buna alıştıktan sonra bırakamayacaksınız.
  2. Klavye kısayolları: Parmaklarınızın kolayca alışacağı kısayollara sahip. Bu performansınızı önemli derecede arttırıp zaman kazandırıyor. İstenildiği takdirde bu kısayolların değiştirilebileceğini de unutmamak gerekir.
  3. Hızlı: Diğer editörlerden çok daha hızlı.
  4. Ünlü ve Yardımcı: Uzman kişiler tarafından geliştiriliyor, son zamanlarda ise baya ün kazandı. Bunun yanında ise geniş kapsamlı bir yardım belgelesine sahip.
  5. Command pallete: Bu uygulama sayesinde farenizi daha az kullanıyorsunuz. İstediğiniz her şeyi yazarak elde etmeniz mümkün.
  6. Eklentiler: Hayat kurtaran bir sürü eklentiye sahip. Böyle geniş eklenti seçeneği başka bir editörde yok.

screenshot-main-80d8c9841da6ed11c9d87f31136a4ca9

Atom VIM ve EMACS gibidir, ancak arabirimi Sublime Text gibi kaygan görünümlüdür ve kullanımı çok daha kolaydır. Tavsiye edebilirim. Gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Eclipse bir Java IDE’dir; ancak, üzerinde 250 açık kaynaklı ürün ekosistemine sahiptir.

Xcode aslında MAC platformu için Eclipse gibidir. “iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV için muhteşem uygulamalar oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyi içerir”

Netbeans, Java, JavaScript, HTML5, PHP, C / C ++ için güçlü bir IDE’dir. Kod yazan ve test etmeyi daha hızlı hale getiren editörler, kod analizörleri ve dönüştürücüler barındırır içerisinde. Netbeans, mütevazı metin editörünüzden çok daha fazlasını yapar. Yanlışlarınızın altını çizer, kelimeleri ve köşeli parantezleri eşleştirir ve kaynak kodunu sözdizimsel ve semantik olarak vurgular. Kodunuzu kolayca refactor etmeniz için kod şablonları, kodlama ipuçları ve kod üreticileri sağlar.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x