Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Android ile Dinamik Fotograf Galerisi OluÅŸturmak – AndroidImageSlider Kütüphanesi

Fatih SoysalFatih Soysal

Bu makalede, AndroidImageSlider kütüphanesini kullanarak bir Android uygulamada birden çok görüntünün nasıl animasyonlu slayt geçişi halinde gösterileceğini açıklayacağım..

Bildiğiniz üzere bir image slider, bir dizi görüntüyü tek tek modül içerisinde göstermek için kullanılır. Resimlerle kaydırma, düzenli aralıklarla otomatik olarak yapılabilir veya sonraki veya önceki slaytları görüntülemek için hızlıca kaydır şeklinde kullanıcı etkileşimine yanıt verebilir. Bu makalede, Android uygulamada AndroidImageSlider kütüphanesini kullanarak animasyonlu slider nasıl oluşturulacağını anlatacağım.

AndroidImageSlider kütüphanesini projeye ekleme

AndroidImageSlider kütüphanesini derlemek için, kütüphanesinin uygulamaya eklenmesi gerekiyor. Uygulamanın build.gradle dosyasını açın. Kütüphaneyi ekleyin. Çalışma zamanında kütüphaneyi otomatik olarak derleyecektir.

Slider OluÅŸturma

Image slider’ı görüntülemek için BaseSliderView.OnSliderClickListener ve ViewPagerEx.OnPageChangeListener‘ı Activity Class‘da uygulamamız gerekir. Bu class’ın çağıracağız ve kullanacağımız metodları aÅŸağıda açıklıyorum.

HashMap ve TextSliderView’ı SliderLayout’a ekleme

Resim listesini saklamak için HashMap kullanmamız gerekiyor. EÄŸer sunucu tarafında görüntü yüklemek istiyorsak, o zaman HashMap <String, String> ‘i kullanmak zorundayız. Biz bir test uygulaması yazdığımızdan dolayı ÅŸimdilik mevcut dizinden resim yüklemek istiyoruz, o zaman ise HashMap <String, Integer> kullanmak zorundayız. Ayrıca addSlider() metodu aracılığıyla TextSliderView öğesini SliderLayout öğesine ekleyin. TextSliderView, açıklama, görüntü URL’si, ölçek veya baÅŸka birtakım diÄŸer bilgiler gibi görüntü hakkında bilgileri depolar.

Bir sonraki makalemizde tekrar görüşmek dileklerimle, huzurlu ve sağlıklı günler dilerim.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    4 Yorum
    Eskiler
    En Yeniler BeÄŸenilenler
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ä°brahim
    Ä°brahim
    1 Mayıs 2018 12:00

    Hocam ben internetteki sunucumdan fotoğraf çekip gösteriyorum ama uygulamada bir kez açınca resmi ön belleğe alıyor ,sonrada siteden resmi değiştirdiğimde uygulamada değişmiyor.Ön belleği elle temizlemek gerekiyor. Bunu kolayca nasıl halledebilirim

    Mr.Robot
    Mr.Robot
    7 Mayıs 2018 12:35

    Project with path ‘:library’ could not be found in project ‘:app’.
    Open File

    kÜtüphane bulunamadı hatası alıyorum

    4
    0
    Would love your thoughts, please comment.x