Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Yandex Translate API Kullanımı – Javascript Örnek Uygulama

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba, çok uzun zamandır sizlerle blog gönderisi paylaşmıyordum. Bu süre zarfında biraz inzivaya çekildim, zor durumlar yaşadım, sonrasında kendimi geliştirme fırsatı elde ettim. Her neyse. Bu makalemde sizlerle birlikte Yandex Translate API nasıl oluşturulur, nasıl kullanılır? bu konu üzerine yoğunlaşacağız.

Öncelikle aklımda kurguladığım bir otomatik yapı vardı, bunu uygulayabilmek için ya google translate kullanacaktım, ya da yandex translate. Sonuç olarak google translate üzerinde karar kıldım. Ancak araştırma yaparken çokça deneme ve araştırma yaptım. Dolayısıyla yandex translate hakkında da bir çok örnek uygulama yapma fırsatı buldum. Bunları tabiki sizlerle paylaşmadan olmazdı 🙂 Tıptı aşağıdaki örnek uygulama gibi.

https://tech.yandex.com/keys/get/?service=trnsl Öncelikle buradan hesabınızla giriş yapıp unique bir api key oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz bu api key’i aşağıdaki istek bölümünde benim kullandığım api key ile değiştirmelisiniz. Ben örnek olması açısından sizinle kendi api key bilgimi paylaşıyorum. Bunu da kullanabilirsiniz canınız sağolsun 🙂

Gelin birlikte örnek uygulamamızı inceleyelim.

Hemen yukarıda gördüğünüz gibi api key ile isteğimizi attık, sonrasında json olarak bize geri dönüş sağlandı. İstediğimiz dil sonucu döndü.

Projelerinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bir sonraki yazımda sizlerle google translate api hakkında bilgi vereceğim.

Görüşmek üzere.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    1 Yorum
    Eskiler
    En Yeniler Beğenilenler
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mevlüt
    Mevlüt
    30 Ekim 2019 18:29

    ÇOOK Teşekkürler…

    1
    0
    Would love your thoughts, please comment.x