Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


LocalStorage ile Sepet Mantığı Oluşturmak – Javascript

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba, bu makalede LocalStorage kullanarak basit bir sepet oluşturma işlemi yapacağız. Böylece kullanıcı sepet sayfasını yenilediğinde, veya başka bir sayfaya giriş yaptığında sepet verilerini sayfa istekleri arasında kalıcı tutmak için sepet verilerini localStorage’dan yükleyeceğiz.

Bu, alışveriş sepetinin JavaScript dizisi olarak depolandığı tek sayfalı bir uygulamadır. Dilerseniz sepeti include dosyası haline getirerek tüm sayfalarda kullanabilirsiniz.

Peki neden localStorage kullanmak zorundayız? Sepeti verilerini localStorage uygulamasında saklamazsak, kullanıcı her sayfa yüklendiğinde JavaScript dizisi kaybolor, sayfayı yenilediğinde kullanıcı sepet verilerini kaybeder. Dolayısıyla sepet verilerini geçici bir depolama biriminde saklamalıyız.

Bir Sepeti nasıl saklayacağımızı göstermek ve sayfaya geri döndüğümüzde onu geri yüklemek için HTML5’in JavaScript, jQuery ve localStorage özelliğini içeren basit bir HTML sayfası yapacağız.
LocalStorage, HTML5 tarafından Web Depolama kategorisi altında sağlanan seçeneklerden biridir. Web Storage hakkında daha bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Dilerseniz başlayalım.

Local Storage içerisinden sepeti yükleyelim

Aşağıdaki kod betiği, jQuery hazır olduğunda, sepeti verilerinin yerel depodan nasıl yükleneceğini gösterir.

Sepete ekleme işlemi

Aşağıdaki kod, seçili miktarla birlikte bir ürün sepetinize ekler. Sepetinizdeki her öğe, özellik olarak Ad, Fiyat ve Miktar içeren bir JavaScript nesnesidir.

Local Storage üzerine kaydetme işlemi

Aşağıdaki kod betiği, sepeti yerel depolama alanına kaydetmek için kullanılır. LocalStorage nesnesi tarayıcı üzerinde bulunmazsa, tarayıcınızın Local Storage özelliğini desteklemediği için işlem yapmayacaktır.
JSON.stringify (object), bir JavaScript nesnesi dizisini (cart) localStorage öğesine kaydedilmeden önce JSON dizesine dönüştürmek için kullanılır.

Sepeti gösterme işlemi

Aşağıdaki kod betiği, sepet nesnesini bir tablo şeklinde görüntüler. Aynı zamanda kullanıcının Delete düğmesine tıklayarak bir öğeyi silmesine izin verir.

 

Bonus: Örnek uygulama

Aşağıdaki uygulama yukarıdaki bilgilerle oluşturduğumuz örnek bir sepet uygulamasıdır. Doğrudan alıp kullanabilirsiniz. Sepete ürün ekleme ve ürün silme özelliklerini kullanabilirsiniz.

 

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x