Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Excel Dosya Upload & JSON Formatına Dönüştürmek – Javascript

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde bir ihtiyacım olan yapıyı istediğim duruma getirdim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Yapıda temel olarak elimizde bir excel dosyamızın olduÄŸunu düşünelim. Bu dosya içerisindeki verileri belli bir formatta site üzerine upload etmek ve iÅŸlemek istiyoruz.  Böyle bir ihtiyacınız varsa doÄŸru yerdesiniz. Belki 10’larca çeÅŸitli kütüphane denedim ancak hiçbiri benim istediÄŸimiz tam olarak saÄŸlayamadı. Ancak geliÅŸtirdiÄŸim bu kütüphane sizin iÅŸinizi çoÄŸunlukla çözecektir diye düşünüyorum.

Çalışmanın github adresine buradan ulaşabilirsiniz: https://github.com/maxmanus16/excel-file-to-json

*Performans
Bu kütüphane büyük * .xlsx dosyalarını işleyememe konusunda biraz yavaş kalıyordu. Bu kütüphanenin ana noktasının, performans veya büyük veri kümelerini işleme yeteneği değil, kullanılabilirlik ve rahatlık olduğu açık. Ancak bir geliştirme sonrası şuan 2000 satır / 20 sütun dosyasını ayrıştırma süresi yaklaşık 3 saniye. Büyük veri kümelerini işlemek için lütfen .xlsx uzantısını kullanın.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Düşüncelerinizi öğrenmek isterim, makaleyi beğendiyseniz, yorum yapabilirsiniz.x