Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


C# & PHP – IP üzerinden Åžehir-Ãœlke Bilgilerini Almak

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba, geçtiğimiz günlerde bir proje için IP bilgisi üzerinden şehir bilgisi almam gerekti. Bunun için de bir dizi araştırmalarda bulundum. Öncelikle bunu bir platform üzerinden almak en hızlı ve en etkili çözüm. Dolayısıyla bir IP servisi üzerine istekte bulunuyor geri dönüş değeri olarak bize Şehir ve Ülke bilgileri gibi farklı bilgiler de geliyor. Ancak şuan için bizim için önemli olan ülke ve şehir bilgileri.

Her web site sahibinin ziyaretçileri hakkında edinmesi gereken bilgiler vardır. Sitede dolaşma süreleri, hangi başlıklarla daha çok ilgilenildiği ve ziyaretçilerin hangi şehir/ülke insanları tarafından ziyaret edildikleri gibi bilgiler web sitenizi geliştirmek için kullanılan önemli bilgilerden bazılarıdır. Ziyaretçilerin lokasyon bilgileri ürettiğiniz içeriğe veya satışını yaptığınız ürünlere ne gibi geliştirmeler yapabileceğiniz hakkında size bazı ip uçları verebilir. Örneğin yurt dışından ziyaret edilme oranınızda bir artış gördüyseniz siteniz için Protranslate ile web site lokalizasyonu hizmeti gibi servislerden yararlanmak ve dijital alandaki varlığınızı profesyonelleştirebilme gibi seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Birkaç farklı platform denemesi yaptım, ancak en etikili bulduğum ipinfodb ve ipinfo.io servislerini size önereceğim.

Ben ipinfo.io üzerinde karar kıldım ve bunu kullandım, yukarıda belirttiğim gibi etkili ve stabil çalışıyor. Şimdi sizlerle birlikte bir örnek uygulama yapalım.

Örnek JSON

PHP Örnek

Bonus: ipinfodb Örneği (PHP)

Bonus2: ipinfodb Örneği (C#)

 

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Düşüncelerinizi öğrenmek isterim, makaleyi beğendiyseniz, yorum yapabilirsiniz.x