Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


C# ile TC Kimlik Numara Doğrulama Uygulaması

Fatih SoysalFatih Soysal

Merhaba, bu yazımda C# ile XML web servisi aracılığıyla vatandaşlık işleri genel müdürlüğü üzerinde hizmete sunulan, TC Kimlik Numara Doğrulaması servisini kullanarak, TC kimlik doğrulama örnek uygulaması yapacağız. Online sorgulama ve web servisler ile alakalı detaylı bilgilere aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://tckimlik.nvi.gov.tr/Home

Adım adım örnek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Lütfen adımları sırasıyla takip ediniz.

“TCKimlikDogrulama” adında bir form uygulaması oluşturarak başlayalım.

 

Projemizi oluşturduktan sonra, doğrulama için bilgilerimizi web servisine gönderilecek olan örnek bir form oluşturalım.

Formu oluşturduktan sonra, şimdi web servisi projemize referans olarak eklemeliyiz. Web servisi incelemek için aşağıdaki adrese göz atabilirsiniz.

https://tckimlik.nvi.gov.tr/Service/KPSPublic.asmx

Web servisi proje içerisinde kullanabilmek için öncelikle Solution Explorer içerisinde yer alan References alanına sağ tıklayalım ve Add Service Reference… seçeneğini seçelim.

Açılan ekranda Address bölümüne servisin WSDL dosyasının adresini(https://tckimlik.nvi.gov.tr/Service/KPSPublic.asmx?WSDL) verelim, Namespace bilgisi olarak “Kimlik”kullanalım ve GO butonuna tıklayıp, servisin Services bölümünde listelenmesini sağlayalım.

Bu işlemlerin ardından OK butonuna tıklayarak servis referansının projeye eklenme işlemlerini tamamlayalım. Şimdi de, web serviseistek atıp sonucu alacak olan kod betiklerini projeye ekleyelim.

Herşey hazır!

DİKKAT: Doğrulama için gönderilecek ad-soyad bilgileri tamamen büyük harflerle yazılmış olarak gönderilmelidir. Aksi takdirde doğrulamanız başarız olarak geri dönüş değeri döndürecektir.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    1 Yorum
    Eskiler
    En Yeniler Beğenilenler
    Inline Feedbacks
    View all comments
    osman
    osman
    14 Ocak 2022 21:19

    teşekkürler

    1
    0
    Düşüncelerinizi öğrenmek isterim, makaleyi beğendiyseniz, yorum yapabilirsiniz.x