Fatihsoysal.com

Freelance Proje İş Alımı


Merhaba, şu anda anahtar teslim freelance proje iş alımları için uygunum.
Tekliflerinizi buradan yada fatihsoysal@outlook.com e-posta adresi üzerinden benimle paylaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

Kategoriler


Neden İyi Bir Framework Kullanmalısınız?

Fatih SoysalFatih Soysal

Geçmişte, bireysel kodlama dilleri arasında önemli farklılıklar vardı, bu da programcıların tercih ettikleri dilin diğerlerinden farklı olmasının nedenleri hakkında canlı tartışmalar yapabilmeleri için yeterli bir nedendi. Ancak günümüzde, kodlama dilleri arasındaki farklılıklar oldukça azaldı, artık programcılar arasındaki tartışmalar belirli dillerin spesifik farklılıklarından ziyade framework içeriklerine daha yoğun odaklanıyor.

Bir framework ile çalışmak, bir ev inşa etmek gibi bir şeydir. Tüm evler kendi içerisinde temel unsurları barındırır: Zemin, duvarlar, tavan, pencereler, kapılar, elektrik ve sıhhi tesisat sistemleri, vb. Çoğu yapı bu temel unsurları içeriyor olsa da, örneğin pencere sayısı ve şekline göre her birini benzersiz kılan özel ayrıntıları da her birinin kendi içerisinde mevcuttur. Işık anahtarları ve kapı düğmeleri gibi iç ayrıntılara kadar.

Bir framework, evin temelini (duvarlar ve tavan) sağlarken, geliştiriciler daha sonra ayrıntıları ekler. Başka bir deyişle, bir framework kullanmak, modüler bir ev inşa etmek ve ev sahiplerinin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için uygun ortamı sağlamaya izin vermek gibi bir durumdur.

Bazı programcılar kendi programlarını geliştirmek için “kutudan tavşan çıkarma” çözümünü kullanmayı deneseler de çoğu frameworkleri yararlı bir başlangıç noktası olarak görenler de azımsanmayacak düzeydedir.

Framework Kullanmanın Getirdiği Avantajlar

Projenizi geliştirmek için bir framework kullanmak, standart işlevler için önceden yazılan kodu kullanabildiğinizden tekrar baştan aşağıya yeni kod yazmamanıza yardımcı olur. Bir bakıma, sizi Amerikayı tekrar keşfetmekten alıkoyar, çünkü en yaygın işlevler ve temeller zaten sizin için halledilmiştir; bu nedenle bunları tekrar kendiniz yazarken zaman harcamanıza gerek yoktur. Genellikle, bu, kullanımı kolay bir grafik arayüzü ile yapılır bu da size ayrıca bir zaman kazandırır.

Bununla birlikte, iyi geliştirilmiş bir framework kullandığınızda, yaptığınız seçimle çalışmak için gereken ek kodlama modülleri de otomatik olarak gelecektir. Başka bir deyişle, evinize pencereler eklemek istiyorsanız, duvarlara ihtiyacınız vardır; Bir framework, pencereleriniz için ihtiyaç duyduğunuz duvarlara sahip olmanızı sağlar.

Harmony yazılım frameworkü gibi üst düzey framework modülleri varsayılanların ötesinde seçenekler sunar ve verimli bir şekilde projenizi özelleştirmenizi sağlar. Sonunda, uygulamanız için temel kod yapısını vererek yazmak zorunda olduğunuz kod miktarını azaltabilir ve iş yükünüzü oldukça azaltabilirsiniz.

Zaman bildiğiniz üzere hepimiz için çok önemli. Zaten daha önce birçok kez geliştirilmiş kod kaynaklarını kullanarak zaman kaybetmek istemiyorsanız, bir framework projenizin daha hızlı oluşmasını ve daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Kullanım ve kodlama mükemmeliyetini odak alan uygulamalar oluşturma deneyimine sahip, profesyonel olarak 15+ yıl üzeri deneyime sahip bir yazılım mühendisi.

    Subscribe
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x